Saturday, September 23, 2006Sree-NA-th sree-knee-VAH-sun. Ja, sådan hedder han. Sree Sreenivasan er professor i journalistik på Columbia Universty i New York, og det er hos ham, at min 'Blogging in the U.S.-tour' starter med et crash-kursus: Figuring Out Blogs, Podcasting, Wikis, and Whatever's Next.

Han underviser i og blogger bl.a. om journalister, der blogger. Og når han ikke gør det, skriver han bl.a. for Popular Science magazine, The New York Times, Business Week og Rolling Stone. Han har også en klumme med Web Tips hos Poynter.org, der bliver læst af flere end 10.000 mediemennesker.

Skal journalister overhovedet blogge? Kun hvis de har noget på hjerte, som de ikke kan komme ud med på andre kanaler. Vi skal ikke blogge for at gøre 'det' , eller for at brande og synliggøre os selv og vores selvglade universer. Tror vi, at blogging vil gøre os til bedre fortællere eller analytikere - eller gi' os kontrakt hos et forlag? Højst sandsynligvis ikke.

4 Comments:

Blogger Easton Ellsworth said...

Nice to meet you, Lotte. If there's anything I can do to help you regarding U.S. corporate blogs, let me know!

4:22 PM  
Blogger Lotte Malmgren said...

Hi Easton,

Thanks for sharing your great knowledge. I will be back for more of that, if I may. - Lotte

5:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tak for lænken til debat om journalister, som blogger. Jeg har savnet den diskussion, men ikke vidst, hvor der var 100 procents fokus på den. Der røg lige et par timer med at gå videre ud af den tangent, som jo også handler om kvalitetsproblemerne hos de "gamle" medier.
mvh
Dorte Toft

7:58 PM  
Blogger Lotte Malmgren said...

Ja, der er megen debat om emnet her i USA, hvor alting som belndt jo altid er større og der er mere og flere af alting. Så nu er vi advaret derhjemme. Professor Sree fra Columbia University fortalte bl.a. i sin lecture, at der er flere amerikanske aviser, hvor man har op til 50 bloggere ansat. Så det.

2:51 PM  

Post a Comment

<< Home